söndag 17 november 2013

Stora framgångar för Norrtälje-liberaler på Folkpartiets landsmöte!



Jag i talarstolen i Västerås! 

Nu är det klubbat! Folkpartiets nya partiprogram. På Landsmötet i Västerås var vi två Norrtälje-liberaler som deltog. Tillsammans med Hans Andersson från Rimbo var jag ombud. Vi vann stora framgångar under landsmötet för de frågor vi driver.  


Folkpartiet fortsätter att ligga i topp och vara Sveriges bästa jämställdhetsparti. 

"Om en kvinna säger nej, så är det i dag ändå inte alltid olagligt för en man att ha sex med henne. Ett krav på samtycke bör införas i lagen. Ett nej ska vara ett nej!". Detta sa Jan Björklund i sitt tal redan när Fp:s landsmöte öppnade. Ett bra besked från en bra partiledare och som fick ombudens stora stöd. 

Detta är en fråga jag drivit och är därför väldigt nöjd med beslutet. Läs vad jag skrivit tidigare här.


I Sverige tjänar kvinnor under sin livstid i genomsnitt 3,6 miljoner kronor mindre än män.


Därför var ett annat glädjande beslut landsmötets stöd för en tredje pappamånad. I Norrtälje togs endast 23 procent av föräldraledigheten ut av män 2012. Den ojämna fördelningen av föräldraledigheten är orimlig. 

För män - som missar tid med sina barn. För kvinnor - som trots utbildning och kompetens inte får den roll på arbetsmarknaden som de borde. För barn - som borde få mer tid med båda sina föräldrar. 


Folkpartiets grönaste partiprogram

Folkpartiets grönaste partiprogram är också med detta klubbat. Särskilt roligt för mig som har varit med och skrivit det. 

En viktig framgång för oss hållbarhetsengagerade liberaler var att landsmötet biföll ett viktigt förslag från Hans Andersson, Norrtälje, om att offentliga sektorn förutom att ställa tydliga krav på miljö- och klimatkvalitet ska ställa krav på djurhälsa vid offentliga upphandlingar. Efter att Marit Paulsen gick upp i talarstolen och gav Hans sitt stora stöd, ställde sig landsmötet bakom förslaget. Detta kommer att spela stor roll som ledstjärna i många viktiga sammanhang.  

Många viktiga beslut har fattats de fyra dagarna i Västerås och Folkpartiet är redo att gå ut i valrörelsen för ett dynamiskt, öppet och tolerantare samhälle. Vi vill mer!  

Inga kommentarer: